KABAK TATLISI TARİFİ
KABAK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 kilo Kabak
2.5 su bardağı Şeker
Süslemek için :
Ceviz yada fındık
Yapılışı :
Gelelim tarife ;Soyulmuş ve zevkinize göre doğranmış kabakları güzelce yıkadıktan sonra tencere alıyoruz,üzerine şekeri döküp kapağını kapatıyoruz.Bu şekilde 1 saat bekletip kabağın suyunu salmasını ve şekerin erimesini sağlıyoruz,(aceleniz varsa yarım çay bardağı su dökerek pişirebilirsiniz.)ağır eteşte 1 saat kadar pişirip kıvamı lokum gibi olunca ocağı kapatıyoruz tatlımızın servis için soğumasını bekliyoruz.Suğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz veya fındık ile süslüyoruz.(Benim tercihim cevizdir.)Afiyet olsun
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder