KABAK TATLISI TARİFİ



KABAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 kilo Kabak 
2.5 su bardağı Şeker 

Süslemek için :
Ceviz yada fındık

Yapılışı :
Gelelim tarife ;Soyulmuş ve zevkinize göre doğranmış kabakları güzelce yıkadıktan sonra tencere alıyoruz,üzerine şekeri döküp kapağını kapatıyoruz.Bu şekilde 1 saat bekletip kabağın suyunu salmasını ve şekerin erimesini sağlıyoruz,(aceleniz varsa yarım çay bardağı su dökerek pişirebilirsiniz.)ağır eteşte 1 saat kadar pişirip kıvamı lokum gibi olunca ocağı kapatıyoruz tatlımızın servis için soğumasını bekliyoruz.Suğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz veya fındık ile süslüyoruz.(Benim tercihim cevizdir.)Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri