KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ



KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta
1 limon kabuğu renesi
5 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı krem şanti (toz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı elenmiş çay
2 portakal kabuğu (rendesi)

Yapılışı:
Geniş bir kap alalım içine tereyağ ,pudra şekeri,yumurta,süt ve krem şanti tozunu koyduktan sonra iyice karıştıralım.Ardından mısır unu,unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım.Yoğurma işlemi bittikten sonra portakal kabuğu rendesini ,limon kabuğu rendesini ve kuru çayımızı sırasıyla ekleyelim.Hamurumuz hazır hale geldiğinde merdane yardımıyla açtıktan sonra istediğimiz bir kalıpla kesip tepsimize dizelim.Son olarak 160 derece fırında 20 dk kadar, yani beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kraliçe kurabiyemiz servise hazırdır.İstek ve yorumlarınızı bekliyorum.Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri