UN HELVASI TARİFİ
UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
100 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Kırılmış ceviz(isteğe bağlı)
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi alana kadar). Sonra cevizleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ilave edin yavaş yavaş ve her zaman karıştırın(top top olmasın diye). Ocaktan aldıktan şekil verin. Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder