UN HELVASI TARİFİ


UN HELVASI TARİFİ

Malzemeler : 
100 gram tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
2 su bardağı un 
Kırılmış ceviz(isteğe bağlı) 
2 su bardağı toz şeker 
3 su bardağı sıcak su 

Yapılışı :
Bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi alana kadar). Sonra cevizleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ilave edin yavaş yavaş ve her zaman karıştırın(top top olmasın diye). Ocaktan aldıktan şekil verin. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri