BONİBONLU PAPATYA KURABİYE TARİFİ



BONİBONLU PAPATYA KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 paket tereyağı dinlendirilmiş
3 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
2 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
Aldığı kadar un
2 kutu bonibon

Yapılışı:
Derin bir tencerede yumurtaları kırıp üzerine tereyağı nişasta ve pudra şekerimizi ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra 2 paket kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekleyelim. Ve yavaş yavaş unumuzu dökerek hamurumuzun kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Daha sonra hamurumuzu tezgahın üzerine bırakarak 5 cm kalınlığında açalım. Papatya şeklindeki kalıplarımızla hamurumuzu parçalayıp önceden yağladığımız tepsimize dizelim. Ve üzerine bonibonlarımızı hafifçe bastıralım. 180 derecedeki fırınımıza sürüp 15 dakika boyunca pişirelim ardından tepsimizi çıkartarak soğutalım. Kurabiyelerimiz servise hazır afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri