YOĞURT TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Şerbet :
1 kg toz şeker
1 lt su
1/4 limon suyu
Çay bardağı ve türk kahvesi fincanı klasik standart boy!
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın yoğurt ve sıvı yağı ekleyin ardından un kabartma tozu ve irmiği ekleyip yağladığınız 25-30 cmlik yuvarlak borcama dökün.
Şeker ve suyu kısık ateşte önce homojenize edin.Kaynamaya başlayınca yaklaşık 15 dakika kadar koyu kıvama gelmesini bekleyin limon suyunu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın ocaktan alın.
Tatlı ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün, antep fıstığı ve hindistan cevizi ile servis edin..
afiyet olsun..
3 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Şerbet :
1 kg toz şeker
1 lt su
1/4 limon suyu
Çay bardağı ve türk kahvesi fincanı klasik standart boy!
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın yoğurt ve sıvı yağı ekleyin ardından un kabartma tozu ve irmiği ekleyip yağladığınız 25-30 cmlik yuvarlak borcama dökün.
Şeker ve suyu kısık ateşte önce homojenize edin.Kaynamaya başlayınca yaklaşık 15 dakika kadar koyu kıvama gelmesini bekleyin limon suyunu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın ocaktan alın.
Tatlı ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün, antep fıstığı ve hindistan cevizi ile servis edin..
afiyet olsun..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder