BAYAT EKMEK PASTASI TARİFİ


BAYAT EKMEK PASTASI TARİFİ

Malzemeler :

1 adet bayat esmer baget ekmek
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket labne peyniri
1 adet portakalın rendelenmiş
kabuğu
5’er adet küp doğranmış kayısı ve
incir reçeli tanesi


Sos için:
Yarım kg kiraz
1 çorba kaşığı tozşeker

Süslemek için:

8-10 adet kiraz

Yapılışı :
Süt ve krem şantiyi iyice çırpın. Üzerine labne peynirini ilave edin. Ayrı bir yerde ufak parçalara ayırdığınız bayat baget ekmeği portakal kabuğu, incir reçeli ve kayısı ile harmanlayın. Daha sonra krem şantiye ilave edip, karıştırın. Dikdörtgen kek kalıbını streç filmle kaplayın. Harcı kek kalıbına boşaltın. Sosu hazırlamak için, çekirdeklerini çıkardığınız kirazları toz şekerle birlikte blenderden geçirin. Sosu pastanın üzerine gezdirip, 1 gece buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda kirazla süsleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri