ISLAK KURABİYE TARİFİ



ISLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1/2 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet köy yumurtası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
5 damla limon

Üzeri için:
Hindistan cevizi veya toz antep fıstığı
(isteğe bağlı)

Yapılışı:
Önce şerbetimizi pişirelim ve soğumaya bırakalım.Yoğurmak için uygun bir kap alıp malzemelerimizi teker teker ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.Hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.Önceden yağlanmış olan fırın tepsimizde kurabiyelerimizin üzeri çatlayana kadar 200 derecelik fırınımızda pişirelim.Kurabiyelerimiz sıcakken üzerine önceden soğutmuş olduğumuz şerbetimizin içine atalım.Üzerine de isteğe göre hindistan cevizi veya toz antep fıstığı dökebilirsiniz.Islak kurabiyemiz servise hazırdır.İstek ve yorumlarınızı bekliyorum.Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri