KREMALI KURABİYE TARİFİ
KREMALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı un
300 gram(20 çorba kaşı)margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabarma tozu
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Kreması İçin :
yarım kilo süt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
5 çorba margarin
1 çay kaşığı vanilya
Üzeri İçin :
Hindistan cevizi,ceviz
Yapılışıı :
Margarin ve pudra şekerini iyice yoğurun.diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya devam edin hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika kadar dinlendirin daha sonra merdaneyle yarım santim olacak şekilde açın su bardağıyla yuvarlaklar elde edin hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.çıkan hamurları ikiye ayırın ayırdığımız hamurları ortasını yüzük büyüklüğünde bir kalıpla yuvarlak çıkarın yağlanmış tepsiye dizip 180 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.bir tencerenin içine margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyun muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ılınınca içine margarin ve vanilyayı ilave edin çırpın fırından çıkardığınız kurabiyelerin deliksiz olanlarına kremayı sürün delikli kurabiyeleri üzerine kapatın ortasına ceviz koyun isterseniz yanlarınıda muhallebiye bulayabilirsiniz daha hoş bir görüntü oluyor yanlarınıda hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın...
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder