ELMALI SADRAZAM LOKUMU TARİFİ
ELMALI SADRAZAM LOKUMU TARİFİ
Malzemeler :
1 kg süt
1.5 su bardağından bir kaşık fazla un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1.5 su bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı tereyağ
Yeteri kadar hindistan cevizi
İç malzemesi :
3 elma rendesi
1 su bardağı ceviz Tarçın
Yapılışı
Sütü,unu,şekeri tenecere koyup karıştırın orta derecede ocağa alıp muhallebi kıvamı olup göz göz olunca altını kapatıp,vanilyayı ve tereyağını ilave edelim.5-6 dk boyunca blendırla çırpalım.bir paket şantiyide ilave edin ve tekrar blendırdan bir kaç dk çırpın.daha sonra fırın tepsisini ıslatın ve her tarafına eşit şekilde hindistan cevizi serpin bol bol serpinki boşluk kalmasın.ve muhallebiyi tepsinin her tarafına eşit şekilde döküp,1 gün boyunca dolapta bekletin(üzerinin kurumaması için ılındıktan sonra streçleyin tepsiyi öyle dolaba koyun arkadaşlar). İç malzemesi💐 elmaları rendeleyin tavada 1 kaşık şekerle 5-6 dk çevirin ve altını kapatın.içerisine biraz tarçın ve cevizleride ilave edip harmanlayın.bu harcı dilimlenmiş muhallebilere birer kaşık koyup sarın.üzerine dilerseniz tekrar ceviz koyabilirsiniz.afiyetler olsun..arkadaşlar dilerseniz bu işlem zor gelirse muhallebiyi tencerede 1 gün dinlendirin.daha sonra avucunuzda ceviz büyüklüğünde muhallebi alıp elinizde açın,elmalı harçtan koyun ve yuvarlayıp hindistan cevizine veya fıstığa bulayın.afiyetler olsun.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder