PEYNİRLİ HELVA TARİFİ
PEYNİRLİ HELVA TARİFİ
Malzemeler :
100 gram un
400 gram irmik
250 gram tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
200 gram tuzsuz peynir
Yapılışı :
Tereyağını eritip, un ve irmiği ekleyin. Altın sarısı renk alana dek sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine
sıcak süt ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Helvanın üzeri göz göz olunca toz şeker ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Helvanın yarısını bir kalıba bastırarak yerleştirin. Üzerine tel tel ayrılmış peynirin yarıdan fazlasını serpiştirin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip, hafif kızarana dek pişirin. Dilimleyip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Etiketler:
Resimli Helva Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder