KIYMALI PUF BÖREĞİ TARİFİ
KIYMALI PUF BÖREĞİ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
250-300 g az yağlı dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Hamuru hazırlamak için;
Yoğurdu derin bir kaba koyun. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince oda sıcaklığında 20-30 dakika bekletin.
İç harcını hazırlamak için;
Sıvı yağı ve kıymayı küçük bir tencereye koyup orta ateşte, karıştırarak 3-4 dakika kavurun. İnce ince doğranmış soğanları, tuz ve karabiber de ilave ederek 5-6 dakika daha çevirin ve ocaktan kaldırın. Soğuması için bekletin.
Diğer tarafta, dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını altlı üstlü unlayın ve tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında olacak yufka haline gelene kadar açın. Yufkalardan birinin üzerine kıymalı karışımı yayıp üzerine diğer yufkayı kapatın ve sonra hafifçe üzerlerine bastırın. İki katlı böreği baklava dilimi şeklinde parçalara ayırın. Sıvı yağı orta boy bir tavaya aktarıp orta ateşte kızdırın. Puf böreklerini kızgın yağda kızartın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder