MEYVE SULU KEK TARİFİ



MEYVE SULU KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
200 gram margarin
1 su bardağı kuşburnu suyu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı
böğürtlen
Yarım su bardağı üzüm

Üzeri için:
5 su bardağı portakal suyu
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Margarini tavaya alarak, eritin. Yumurtalı karışıma ilave edip çırpın. Kuşburnu suyunu ekleyin. Kabartma tozu ve unu karışımın üzerine eleyin. Vanilyayı da ilave ederek karıştırın. 22 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba dökün. Üzerine böğürtlen ve üzümleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Dört buçuk su bardağı portakal suyu ile pudra şekerini karıştırın. Başka bir kapta yarım su bardağı portakal suyu ile nişastayı ezip pudra şekerli karışıma ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Çırparak soğutun. Soğuyan karışımı kekin üzerine dökün. Karışım iyice donduğunda servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri