PERİ BACALARI TARİFİ


PERİ BACALARI TARİFİ

Malzemeler
Hamuru için:

6 çorba kaşığı su
Üç buçuk çorba kaşığı
margarin
10 çorba
kaşığı un
2-3 adet yumurta
200 gram dondurma


Sos için: 

13 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı su
İki buçuk çorba kaşığı fıstık ezmesi
1 paket (80 gram) bitter çikolata

Yapılışı :
Su ve margarini bir taşım kaynatın. Un ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp yumurtaları teker teker unlu karışıma yedirene dek mikserin orta devriyle çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine fındık büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda hamurları ikiye bölerek yarısının arasına dondurma yerleştirin. Kalan parçaları üzerine kapatın. Sos için, süt ve tozşekeri bir taşım kaynatın. Nişastayı su ile açarak, süte ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Fıstık ezmesi ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuyunca peri bacalarının üzerine gezdirerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri