PEYNİRLİ MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ


PEYNİRLİ MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
4 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sirke


İçi için:

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 tutam ince kıyılmış maydanoz


Üzeri için:
1 yumurta sarısı
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
isteğe göre iç ay çekirdeği ya da susam


Yapılışı:
Unu yoğurma kabına alın ve ortasına bir çukur açın.
Yumurta, su, yoğurt, sıvıyağ, sirke, şeker, tuz, mahlep ve son olarak mayayı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamur toplanınca üzerine bir bez örterek 40-45 dakika kadar dinlendirin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde hafifçe bastırarak açın. Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız maydanozlu peynirli içten az bir miktar koyun ve katlayarak kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız fırın tepsisine 2 şer cm aralıklarla poğaçaları dizin.
Tüm poğaçalar bittiğinde üzerine kalan yumurta sarısı ile karıştırdığınız sosu sürüp çekirdek içi serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.AFİYET OLSUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri