MAKARON TARİFİ



MAKARON TARİFİ

Malzemeler :
2 adet taze yumurta(akı)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı badem unu
1 tutam tuz
Büyük krema sıkma torbası ve düz uç

Kreması İçin:
Yarım çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağ
60 gr bitter çikolata(kıyılmış)

Yapılışı:
İlk olarak geniş bir kap alalım ve yumurta aklarını bir tutam tuzla karıştıralım.Köpükler oluşmaya başlayınca toz şekerimizi yavaş yavaş ekleyerek hızlı bir şekilde sert ve pürüzsüz olana kadar çırpalım.Ardından pudra şekeri ve toz bademi ekleyip yavaşça karıştıralım.Sonra krema sıkma torbasına karışımı aktaralım.Fırın kağıdı serilmiş tepsiye küçük yuvarlaklar sıkalım ve tepsiyi 1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk ağlaması için bekleyelim.Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar pişirelim.Makaronlar pişerken bizde kremayı yapmaya başlayalım.Krema için bir cezve alalım kıyılmış çikolata parçalarını ve tereyağ ilave edip karıştıralım ve erimesini sağlayalım.Eridikten sonra oda sıcaklığında bekletelim katılaşmaya başladığında makaronları birleştirmek için kullanabiliriz.Fırından çıkardığımız makaronları çsoğumaya bırakalım soğuduktan sonra bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinci makaronu birleştirelim ve hepsi için aynı yöntemi uygulayalım.Krema donduktan sonra makaron kurabiyelerimiz servise hazırdır.İstek ve yorumlarınızı bekliyorum.Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri