ISPANAKLI TUZLU KURABİYE TARİFİ



ISPANAKLI TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 Çay bardağı taze yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı kadar erimiş tereyağı
1 Çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 Adet köy yumurtası
3-4 Diş sarmısak rendesi
1 Çay bardağı ıspanak ama püresi
1 Paket kabartma tozu
Ve harcına yetecek kadar beyaz elenmiş un
Yeteri kadar un

Yapılışı:
Ispanağı güzelce bol su ile yıkayım yapraklarını bir tencerede iyice haşlayıp sıcak sudan geçirdikten sonra mutfak robotumuzla iyice parçalıyıp püre haline getiriyoruz. Daha sonra hamurumuzun malzemelerini hazırlıyoruz. Hamurumuzu hazırladıktan sonra yuvarlak bir şekilde içini açıp diğer hamur malzemelerini ekliyoruz. Dip not yumurtanın sarısını hamur harcımızda kullanacaz akını ise kurabiyenin üstüne sürecez. Bu işlemden sonra hamurumuzu iyice yoğurup yumuşak bir kıvama getiriyoruz. Sonra resimdeki şekillerden birinde ki gibi şekil veriyoruz. Ve tepsiye diziyoruz. Kısık ısıda pişiriyoruz. Ispanaklı kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri