ZEBRA KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardak süt
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kaşık kakao
3 bardak un
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri 2 kat olana kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp kek karışımının üstüne eleyin. Tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp hamuru ikiye bölün. Ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ilave edip karıştırın. böylece biri vanilyalı biri kakaolu iki hamurumuz olacak.
Yuvarlak bir kalıbı yağlayın. Ben 22 cm çaplı kelepçeli kap kullandım. Fırın kabının ortasına yarım kepçe kakaolu hamurdan yarım kepçe vanilyalı hamurdan olmak üzere dökün.160 derece fırında pişirin.Piştiğini kürdan batırıp anlayabilirsin kürdanda hamur yoksa pişmiştir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder