ÇİLEKLİ CHEESECAKE TARİFİ
ÇİLEKLİ CHEESECAKE TARİFİ
Tabanı için :
1.5 paket burçak bisküvi
2.5 yemek kaşığı tereyağı
Peynir Dolgusu İçin :
300 gram labne
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı dolusu un
1 çay kaşığı vanilya
Çilek Sosu için :
250 gram çilek
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kaşık nişasta
Yapılışı :
Tabanını hazırlamak için bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin. Yoğurma kabına alıp içine tereyağını ekleyin. Hamuru küçük boy fırın tepsisinin tabanına yayın. Tepsiyi buzdolabına koyup 30 dakika bekletin. Peynir dolgusunu hazırlamak için yoğurt ve peyniri çırpma kabına alın. Pürüzsüz kıvam elde edene kadar karıştırın. Yumurta, toz şeker, un ve vanilyayı ilave edin. Tüm malzemeler özleşene kadar çırpmaya devam edin. Cheesecake hamurunu dolaptan çıkarıp üzerini peynir dolgusuyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.(Bazen çatlamalar oluyor,herhangi bir fırın kabına su koyup cheesecake pişerken fırının nemli kalmasını sağlayın.)Sürenin sonunda fırından çıkarıp soğuması için kenarda bekletin. Çilek sosunu hazırlamak için çilekleri bol suyla yıkayın. Mutfak robotunda çekip püre haline getirin. Çilek püresini orta boy bir tavaya alıp üzerine toz şekeri ve nişastayı ekleyin. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişen çilek sosunu ocaktan indirip soğumaya bırakın. Soğuyan çilek sosunu Cheesecake üzerine dökün. Buzdolabında dinlendirip 4-5 saat dinledirip servis yapın.Ayrıca artan cheesecakeniz olursa güzelce sarıp buzluk kısmında muhafaza edebilirsiniz.Kolay gelsin
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder