PRATİK ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ
PRATİK ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
3 Su bardağı ılık su
1/5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)
İç Malzemeleri :
400 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz Karabiber,pulbiber
Yapılışı :
Derin bir kaba unu tuzu ve suyu koyup yoğurmaya başlıyoruz unu azar azar ilave ediyoruz ki kıvamını daha iyi anlayabilelim...Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.Tavamıza sıvıyağ ve küp küp doğranmış soğanları koyuyoruz,Soğanlar hafif pembeleşince kıymayı da ekleyip 10 dakika pişiriyoruz,sonra karabiber pulbiber ve tuzu da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. İç malzeme olarak ben kıyma kullandım en çok kıyma yakışıyor,sizler kıyma+patates yada peynir kullanabilirsin. Şimdi gelelim en önemli işe.:) Ben Büyük yer sofrasında yapıyorum çarşafta yapmaktan daha pratik ve garanti...Sizler tezgahınız genişse tezgahta da yapabilirsiniz.Hamuru 5 6 bezeye ayırıyoruz.Yuvarlak borcama 3 kaşık sıvıyağ koyuyoruz,ilk bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz borcama bırakıyoruz,Üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı tekrar döküp diğer bezelerede aynı işlemi yapıyoruz,sonra sıvıyağlı hamurları 10 dakika dinlendiriyoruz...Hamurun sıvıyağda beklemesi lastik gibi sünmesini ve incecik açılmasını sağlıyor.Dinlenen hamurdan ilkini alıp elinizle nazik hareketlerle olabildiğince inceltin hamurda ufak tefek yırtılmalar olabilir hiç sorun değil burdaki püf nokta olabildiğince inceltmek..Açtığımız hamura iç malzemesini uzunlamasına koyuyoruz sıkı sıkı rulo şeklinde sarıyoruz.Gül böreği gibi yuvarlayıp tepsiye alıyoruz,Diğer hamurlarıda aynı şekilde açıp yuvarlayıp,üzerinede borcamda kalan sıvıyağı döküp fırına verin,yumurta sarısı sürmüyoruz.200 derecede pişen böreğimizi pişirdikten sonra bayıla bayıla yiyoruz inanın muhteşem bir börek mutlaka deneyin... Afiyet olsun
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder