DOLGULU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
150 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
150 gr mısır nişastası
150 gr un
4 adet yumurta sarısı ( 2 adet kullandım )
5 gr kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı :
Bir kabın içine tereyağını ve pudra şekerini ekleyin ve mikserle çok az çırpın.yumurtaları da ekleyin ve çok az daha çırpın.daha sonra içine kuru malzemeleri ekleyin ve yoğurun.buzdolabında bir kaç saat dinlendirin.Soğuyan hamurunuzu merdane yardımıyla inceltin ve arzu ettiğiniz kalıp ile kesin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kenarları kızarmaya başladığında fırından alın.Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerinizin yarısına arzu ettiğiniz marmelatla,çikolatalı krema veya fındık fıstıkezmeleri ile dolgu oluşturun.Kalan boş kurabiyelerinizle birleştirip yanlarını hindistan cevizine veya toz fıstığa bulayın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder