YULAFLI KURABİYE TARİFİ



YULAFLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un


Bulamak için:
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı :
Hamur için un dışındaki malzemeyi derin bir kaba koyun ve karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp, önce çırpılmış yumurta sarısına, daha sonra yulaf ezmesine batırıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri