KAKAOLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ
KAKAOLU HAŞHAŞLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta,
1,5 bardak toz şeker,
200 gr.oda ısısında tereyağı,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
Yarım su bardağı oda ısısında süt,
2,5 su bar.un,
3 kaşık kakao,
3 kaşık haşhaş.
YAPILIŞI:
Tereyağı ve şeker iyice çırpılır yumurtalar teker teker kırılarak çırpmaya devam edilir,süt ilave olur.Un ve kabartma tozu beraber elenir iyice harmanlanır.Yumurtalı karışım ikiye bölünür bir bölümüne 1,5 bardak un ve haşhaş ilave olur tahta kaşıkla iyice karıştırılır kalan diğer harca kalan un ve kakao karıştırılır kalıp iyice katı yağ ile yağlanır kakaolunun yarısı boşaltılır onun üzerine haşhaşlının tamamı boşaltılır kalan kakaolu harçta boşaltılarak istenirse hafif bir alttan üste karıştırılır önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir.
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder