KREMALI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
KREMALI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
150 gr.yumuşamış tereyağı
4 yumurta(oda ısısında)
1,5 su bar.pudra şekeri
1 vanilya
1 su bar.hindistan cevizi
1,5 su bar.un(elenmiş)
1 kabartma tozu
HAZIRLANIŞI :
Yağ,pudra şekeri,vanilya ve yumurtalar en az 5 dak çırpılır.Un,kabartma ozu, ve hindistan cevizi ilave edilir hafif karıştırılıp orta boy bir kalıba veya kelepçeli kalıba kalıp yağlanarak boşaltılır.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa tamamdır .
KREMASI :
Yarım poşet şanti ve yarım su bar süt ile 1yem.kaş.pudra şekeri ilavesiyle çırpılır 1 vanilya ilave olur şanti katılaşınca 100 gr.labne konur 1bar.hindistan cevizi tekrardan katılır beraberce karışmaları sağlanır.Pişmiş kek servis tabağına alınır kreması üzerine yayılır.Dümdüz yapmayın bulutumsu bir görüntü verin üzerine rende çikolata,fıstık,fındık serperek biraz dinlendirin servise hazırdır.
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder