KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ
KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Muhallebi için malzemeler :
1 litre süt
6 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket krema
Karameli için malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı krema
Üzeri için :
2 adet milföy
Yapılışı ;
Muhallebi için, vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.Kaynayıp pişen muhallebinize vanilya ve kremayı ekleyip çırpın.Tek kişilk kuplara veya dilimleyerek servis edecekseniz,bir servis kabına dökün.
Karameli için, şekeri tencereye ekleyip arada karışrarak tüm şeker eriyip, karamel rengi alana kadar pişirin.Eriyince ocaktan alıp, kremayı ekleyip, karıştırın. Bu aşamada karameliniz topaklaşırsa tekrar kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.Soğuyan muhallebinin üzerine paylaştırın.Milföyleri merdane ile biraz inceltip,fırında kızartın.Kızaran milföyleri kırıp ufalayın ve servis edeceğiniz zaman muhallebinin üzerini bu milföylerle süsleyin.Afiyet olsun..
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder