KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ


KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
   3 yumurta
   1 su bardağı toz şeker
   1 su bardağı süt
   yarım su bardağı sıvıyağ
   2 su bardağı un
   1 paket kabartma tozu 
   1 su bardağı rendelenmiş havuç
   1 su bardağı kadar ufalanmış ceviz 
   1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için :
   3 su bardağı süt
   2 çorba kaşığı un (fazla tepeleme olmasın)
   1 çorba kaşığı nişasta (fazla tepeleme olmasın)
   yarım su bardağı şeker
   1 çorba kaşığı tereyağı 
   1 paket vanilya

Yapılışı :
   Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri 3-4 dk çırpın.Sütü ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edin.Unu,kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın.En son içine havucu,tarçını ve cevizi (cevizin birazını ayırıp,kremanın üzerinde kullanabilrsiniz) ekleyip 1-2 kez karıştırıp kalıbınıza dökün.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
   Pişen kekinizin ılımasını beklerken,bir tencereye sütü,unu ve nişastayı ekleyip çırpma teli ile kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Pişen kremanızı ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını katıp karıştırın.Oda sıcaklığına gelen kekinizi katlara ayrın.Aralara ve üzerine krema sürün.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri