ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
Kek için,
   4 yumurta
   yarım su bardağı toz şeker 
   1 su bardağı un
   1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya 
Krema için,
   200 ml krema
   2poşet krem şanti
   yarım su bardağı soğuk süt
   10-12 tane çilek 

Yapılışı:
   Bir çırpma kabında yumurtalar ve toz şekeri 3dk kadar krema haline gelinceye kadar çırpın.Daha sonra içine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve çırpma aleti ile karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz büyük fırın tepsinize dökün.Bir spatula veya kaşığın arkası ile tepsiye eşit şekilde yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Kekinizin üstünün çok fazla kızarmasını beklemeyin.Kürdan testini uygulayıp kürdan temiz çıktığı an fırından alın.
 Fırın tepsisi ebatında başka bir yağlı kagıdı serin.Pişen kekinizi daha sıcakken bu yağlı kagıdın üzerine koyun ve rulo yapın.Bu şekilde soğumasını bekleyin.Bu arada kremayı ve krem şantiyi bir arada kıvam alıncaya kadar çırpın.Kremanın kıvamına göre sütü azar azar ekleyin.(satın aldığınız kremanın kıvamı çok duru ise süte gerek olmayabilir.)
 Soğuyan kekinizi açın ve içine kremadan sürün.(Kremayı keke ince bir tabaka halinde sürün,krema fazla olursa keke ağırlık olur ve rulo yaparken kırılmasına sebeb olabilir. ) Üzerine doğranmış çilekleri ekleyin ve yeniden dikkat ederek rulo yapın.Üzerini kalan krema veya pudra şekeri  ile arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri