CİVANIM BÖREK TARİFİ



CİVANIM BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 kg haşlamalık kuzu eti
2 su bardağı su
2 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım demet maydanoz
4 adet yufka
150 gram tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz
karabiber
pulbiber

Yapılışı :
1-Eti su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Kemiklerinden ayırın ve bir
kaba alın. Kızarmış ve soğutulmuş tost ekmeğini robottan geçirip, etin içine katın. Dolmalık fıstığı, sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun ve etin içine ilave edin. Kuşüzümü, tuz, karabiber ve pulbiber katın. Kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın.
 
2-Orta büyüklükte, ısıya dayanıklı bir cam kabı yağlayın ve yufkanın birini kenarları dışarı taşacak şekilde içine yayın. Derin bir kapta eritilmiş tereyağı, yumurta ve sütü çırpın. Bu karışımdan yufkanın üzerine ve kenar kısımlarına sürün. Kalan 3 yufkayı da aralarına yağlı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Orta kısma, hazırladığınız
etli iç harcı yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkalardan 4-5 parmak fazlalık bırakıp, geri kalan yufkayı kesin ve
yumurtalı harçla ıslatarak, etli iç harcın üzerine yayın. Kenardan sarkan 4-5 parmak genişliğindeki yufkayı
burgu yaparak içe doğru sıkıştırın. Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri