ARMUTLU VE ZENCEFİLLİ KEK TARİFİ
ARMUTLU VE ZENCEFİLLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 armut
3 yumurta
¾su bardağı toz şeker
¾su bardağı süt
¾su bardağı ayçiçeği yağı
50 gr tereyağı (eritilmiş)
2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
2.5~3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için :
1 armut
Pudra şekeri
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. üzerine sırasıyla süt, ayçiçeği yağı ve tereyağını ekleyin. Taze zencefili de ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ve kabuklarını soyup iri doğradığınız armutları ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba yayın. Soğuk fırına yerleştirin. 160 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Armutların kabuklarını soymadan uzunlamasına yarıya bölün. çekirdek kısımlarını çıkarın. İnce olacak şekilde dilimleyin. Kekin üzerine armutları dizin. üzerine pudra şekeri serpin. Süsleyip servis yapın.
Not: Unun ölçüsünü kekin kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı armutlar kekin dibine batmayacak yoğunlukta olmalı.
Armutlu ve zencefilli kek artık hazır, afiyet olsun.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder