Malzeme:
2 adet siyah kayısı
2 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
2 adet kuru erik
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet çilek
20 gram kaymak
2 adet siyah kayısı
2 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
2 adet kuru erik
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet çilek
20 gram kaymak
Tokat tatlısı yapılışı :
Siyah kayısı, incir, kuru kayısı ve kuru eriği jülyen doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya tereyağı koyun ve yağ eriyince doğradıklarınızı ekleyin. Biraz kızarmaya başlayınca limon suyu ve biraz da su ekleyin. Pekmez, nar ekşisi ve tahin ilave edin. İki dakika kaynattıktan sonra suda beklettiğiniz kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Sıcak olarak tabağa alın. Üzerini kaymak, dondurma, ceviz içi ile süsleyin. Çilek ve çikolata sos ile servis yapın.
Not : Tokat ilimize özgü olan Tokat tatlısı tam anlamıyla enerji kaynağı özellikle çocuklar için harika bir tatlı tarifi.Kış aylarında rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder