Malzemeler
3 yumurta
1 bucuk su bardağı şeker
3/4 bardak sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu (yada: 1/2 sut + 1/2 portakal suyu)
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya, 1 limon yada yarıma yakın portakal kabuğu rendesi
Arzuya göre istenilen miktarda iri kıyılmış ceviz, kuru üzüm, küp, küp doğranmış kuru kayısı,kuru incir
KURUYEMİŞLİ KEK TARİFİ
Önce yumurtalarla şekeri ve limon veya portakal kabuğu rendesini kabarıp krema gibi olana kadar iyice çırpın. Sıvıyağı yavaşça akıtarak aynı anda mikserle çırparak karışıma yedirin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Hamura önce biraz portakal suyu, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekillde kek hamuruna yedirin. Kuruyemiş ve cevizi ilave edip kaşıkla katıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza dökün. 175°de 40 dakika kadar pişirin. Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmis demektir. Hafif ılınınca kalıptan çıkarip soğumaya bırakın. Arzuya göre 1 su bardağı pudra şekerini 1 yemek kaşığı kadar vişne suyu veya portakal suyu ile karıştırıp akıcı bir kıvam elde edin. Çatalla alıp kekin üzerinde gezdirerek sosunu dökün ve sertleşmesi için bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder