Malzemeler:
* 250 gr. tereyağı
* Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi
* 4-5 yemek kaşığı marmelat
* Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi
* 4-5 yemek kaşığı marmelat
Yapılışı:
Tereyağını kısık ateşte eritip soğutun. Ayçiçek yağı, un, pudra şeker ve hindistancevizini ekleyip yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hafifçe bastırıp yassılaştırdıkdan sonra ortasını parmağınızın ucu ile çukurlaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Kurabiyeleri fırından alıp çukur kısımlarına marmelat doldurun. Ben şeftali marmelatı kullandım siz istediğiiz marmelatı kullanabilirsiniz çilek, vişne,kayısı v.s.
Not: Bu kurabiyeye en çok kırmızı renkli marmelatlar yakışıyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder