Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardagi seker
250gr kadar ıspanak
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu (Amerika’dakiler için 2,5 cay kaşığı)
1 paket vanilya
ISPANAKLI PASTA TARİFİ
Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın. İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar. Ispanagı az bir yağda kavurarak diriliğini giderin. Daha sonra blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine geçirin robottan. Yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bu aşamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karıştırın. Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 175° fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra tırtıllı uzun bıçakla ortadan ikiye kesin. İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün. İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder