Malzemeler3/4 su bardağı toz şeker
4 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1 çimdik tuz
3/4 su bardağı elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 poşet kremşanti
3-4 adet şeftali
2 su bardağı soğuk süt
Pandispanyayı ıslatmak için tercihen
seftali marmelatlı veya reçelli su (2/3 su bardağı kadar)
Süslemek için File badem veya bisküvi kırıntısı
ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ
Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile katılaşa kadar çırpıp dolapta hazır bekletin.Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz. Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir çimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın. Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır. Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın. Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavasça karıştırın. Hatta kasık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin. Sıvı yagıda ilave edip hafifçe karıştırın. Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün. 175° fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. soğumaya bırakın. Soğuyunca tırtıllı bıçakla keki ortadan ikiye kesin. İlk parçayı servis yapacağınız tabağa alıp reçelli su ile çok fazla olmayacak şekilde ıslatın. Kremşantinin yarıya yakınını sürüp doğranmış şeftalileri kata yerleştirin. İkinci parçayı üstüne koyup kalan kremşanti ile pastayı kaplayın. İsterseniz bir miktarını ayırıp siıkma torbası ile pastanızı süsleyin. Ayrıca file badem, ceviz, bisküvi kırıntıları ile kenarlarını kaplayarak da süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder