Malzemeler
150 gr. oda ısısındaki tere yağı veya margarin
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1-2 yemek kaşığı Early Grey çay yaprağı
1 hafif çırpılmış yumurta
1+ 3/4 su bardağı un
Arzuya göre kalın kristal seker
not: tarifte kabartma tozu kullanılmıyor.
ÇAYLI KURABİYE TARİFİ
Oda ısısındakı yağı ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın. Çay yapraklarını ilave edip karıştırdıktan sonra yumurtayı da ekleyip tekrar karıştırın. Yavasça unu tahta kasık veya daha iyisi spatula ile karıştırın.Hafif unlu tezgahta elinizle hamuru kalın rulo haline getirin. Daha sonra üstten biraz bastırarak hamuru yassılaştır. Plastiğe sarıp buzdolabında sertleşip rahat kesilebilecek hale gelene kadar, yaklaşık 1 saat soğutun. Fırını 185° getirip ısıtın. Keskin bir bıçakla yaklaşık 1/2 cm. kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsinize hafif aralıklarla dizin. Üstlerine kristal şekerden serpiştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Tepsiden alıp soğumaya bırakın.
not: Bu tarifi farklı çaylarla da (meyve çayları gibi) deneyip farklı tadlar keşfedebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder