Malzemeler5 adet golden elma
1 kg süt
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı toz seker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti, 1 çay kaşığı tarçın, 5 yemek kaşığı çekilmiş fındık
ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ
Elmaları soyup küp şeklinde dograyın. Teflon tavada üzerine ¾ yemek kaşığı şeker serperek dağılmayacak şekilde pişirin. Yüksek kenarlı bir kaba veya tek porsiyonluk kaplara elmaları dizip tarçın serpin. Süt, un, yumurta, seker, vanilyayı, telle karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Ilınınca krem şantiyi katıp mikserle karıştırın. Elmaların üzerine döküp üzerine fındık serpin. Buzdolabında bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder