Pandispanya Hamuru İçin
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz, 250 gr. kadar çekirdekleri
ayıklanmış visne+ kendi doğal suyu, üstün parçalanmış veya rendelenmis çikolata parçaları
Kreması için 7 yemek kaşığı şeker, 1 yumurtanın sarısı, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı bugday veya mısır nişastası,2 su bardağı süt,1 paket vanilya, 1 paket labne peyniri
VİŞNELİ LABNELİ PASTA TARİFİ
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz.Aklarını cam ya da metal derin bir kapta bir çimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır.Önceden çırptığınız yumurta akların içine sarıları ilave edip düşük hızda ancak karısana dek karışırın. Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavasça karıştırın. Hatta kaşık ya da spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin.Sıvı yağı da ilave edip hafifçe karıştırın. Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder