Malzemeler:
500 gram un,
500 gram süt,
6 kaşık nişasta,
2 yumurta,
750 gram şeker,
250 tereyağ.
Şerbet için:
3 bardak su,
750 toz şeker.
500 gram un,
500 gram süt,
6 kaşık nişasta,
2 yumurta,
750 gram şeker,
250 tereyağ.
Şerbet için:
3 bardak su,
750 toz şeker.
Beyaz baklava yapılışı :
Un, bir adet yumurta, süt ile baklava hamuru yapılır. Ayrıca üç bardak süt, üç kaşık nişasta ve bir çay bardağı şeker ile koyu bir muhallebi pişirilir, soğuyunca iki yumurta akı ve bir adet sarısı ilave edilir. Baklava hamurundan ince yufkalar açılır, arası yağlanır. İki adet yufka şeritler halinde kesilir, birer kaşık muhallebi koyarak muska şeklinde sarılır, tepsi bu şekilde dizilir, üzeri yağlanır. Fırında pişirilir, soğuk şerbet dökülür.
Not : Zonguldak beyaz baklavası klasik baklavalardan biraz farklı içinde muhallebisi olan bir baklava.Yufka açmayı bilmeyenler hazır olarak satılan baklava yufkası da kullanarak bu tarifi yapabilirler. Bayram tatlısı olarak farklı bir alternatif olabilir. Tarifde muska şeklinde yazdım ama dilerseniz klasik baklava şeklindede yapabilirsiniz tercih size kalmış.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder