Malzemeler
Bir buçuk kg süt
14 çorba kasığı tozşeker
14 çorba kasığı irmik
2 paket vanilya
1 adet büyük boy nar
1 paket jöle
Iki buçuk çay bardağı sıcak su
Iki buçuk çay bardağı soguk su
İRMİK TATLISI TARİFİ
Sütü, tozseker ve irmikle beraber bir tencereye alın. Ağır ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaşınca içine vanilyayı katın. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Orta büyüklükte, ortası açık bir kek kalıbını suyla ıslatın. Pişen muhallebiyi içine boşaltın. Nar tanelerini üzerine yayın. Jöleyi önce sıcak suyla eritin. Daha sonra soguk suyu ekleyin ve karıştırın. Tatlının üzerine dökün. 3 saat buzdolabında beklettikten sonra nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder