SÜTLAÇ TARİFİ


Malzemeler:
1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın
Hazırlanması:
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.Soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)Pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.Sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

Evimizde en çok sevilen sütlü tatlılar dan biridir. Özellikle yaz günleri serinlemek için soğuk sütlaç harika bir seçimdir. Bir çok sütlaç tarifi denedim ama en başarılısı bu tarif oldu her zaman hiç tereddüt etmeden denemenizi tavsiye ederim. Kesinlikle çok beğeniceksiniz.
Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

2 yorum :

  1. 2 yemek kaşığı nişasta olduğuna eminmisiniz?kıvamı çok sulu oldu. ben bu ölçülere 2 bardak toz şeker koydum.Çok tatlı oldu.Sanırım ölçülerde bir sorun var:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tatlı dediğiniz zaman bu ölçüler bana normal, bir diğerine az, bir diğerine tatlı gelebilir. Biz denediğimizde gayet hoşumuza gitmişti. Çok tatlı istemeyen şekeri azaltabilir. Herkese afiyet olsun.

      Sil

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri