FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler½ bardak pirinç
4 bardak süt
1 bardak tozşeker
½ çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı mısır nisastası
2 yumurta sarısı
2 bardak su
1 paket vanilya

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
Pirinci 1,5 bardak su ile kapağı kapalı olarak kısık ateşte, çok yumuşamasına izin vermeden pişirin. Suyunu tamamen çektikten sonra süt, şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Nişastayı, yumurta sarıları ve ½ bardak su ile ezin. Birkaç kaşık süt alarak nişastalı karışıma yedirin. Daha sonra nişastalı karışımı kaynamakta olan süte katın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın. Vanilyayı ekleyin. Sütlacı fırınlamak için küçük kaplara bölün. Biraz soğutup kaymak tutması için bekletin. Fırının ızgarasını ısıtıp sütlaç kaplarını içi üçte birine kadar sıcak su koyulmuş fırın tepsisine oturtun. Böylece fırının sıcaklığı ile sütlacınızın fazla katılaşmasını önlemiş olursunuz. Sütlacın üzeri esmerleşinceye kadar fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri