Hazırlama süresi: 30 Dakika
Pişirme süresi: 45 Dakika
Porsiyon: 8-10 Kişilik
Gerekli malzemeler:
Pişirme süresi: 45 Dakika
Porsiyon: 8-10 Kişilik
Gerekli malzemeler:
* 1 su bardağından 2 parmak eksik tereyeğı
* 1 su bardağı süt
* 3 yumurta
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
* 1 su bardağı süt
* 3 yumurta
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. eritilmiş tereyağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyin. Karışımın yarısını ayrı bir kabın içine ayırın üzerine kakaoyu ekleyin. Çok katı olursa 1-2 yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz. Kare veya dikdörtgen fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak biraz kakaolu biraz sade karışımdan azar azar ekleyin siz ekledikçe harç yayılıcak ve çizgiler oluşucak. hamur bittiğinde tam yayılmamışsa eğer tepsiyi eğerek her tarafına eşit yayılmasını sağlayın. Kürdanla ortadan başlayarak yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken kürdanı çok derine batırmadan sadece üst yüzeyinden batırın. Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında içi pişip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder