Malzemeler
125 gr. Tere yağı veya margarin
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş
Yarım su bardağı ince çekilmis ceviz
Arzuya göre 1 çay kaşığı toz vanilya
CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Oda sıcaklığındaki tere yağı yada margarini, portakal kabugu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar mikserinizle çırpın. Içine elenmiş unu, isterseniz vanilyayı ilave edip karıştırın. Cevizi de ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek tutmasını saglayın. Yumusakça bir hamur olacak. Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlayın. Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kağıdı veya alüminyum folyo ya serpilmiş seker kristallerinin üstünde bastırarak bulayın. İri şeker kristalleriniz yoksa normal şekere veya çekilmis ceviz, fındık, bademe bulayabilirsiniz. Folyo ile sarıp yarım saat buzlukta soğumasını sağlayın. Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 165° fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 20 dakikada daha kızarmamışsa fırının ısısını biraz daha artırabilirsiniz. Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder