SAKARYA LAZ BÖREĞİ TARİFİ



Laz böreği malzemeleri :
Hamuru için: 
8 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı silme tuz
2 çorba kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
Muhallebisi için: 
1 çorba kaşığı buğday unu
4 çorba kaşığı elenmiş mısır unu
4 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı tozşeker
Üzeri için: 
10 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çay kaşığı karabiber
Şerbeti için: 
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Hamur malzemesini, kulak memesi yumuşaklığında yoğurup, 10 parça koparın. Nişastayla yufka halinde açın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip orta boy yuvarlak tepsiye yayın. Yufkalardan 5 tanesini, yağlanmış tepsiye üst üste yerleştirin.
Muhallebi için; 4 adet yumurtayı çırpın. Tozşekeri, buğday unu ve mısır ununu ekleyin. Sütü karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte, muhallebi halini alana dek pişirin. Ilınan muhallebiyi, yufkaların üzerine yayın. 10 çorba kaşığı tereyağını 1 çorba kaşığı sıvıyağla kızdırın. Yarısını muhallebinin üzerine gezdirin. Karabiberi serpin. Artan 5 adet yufkayı karabiberli muhallebinin üzerine yerleştirin. Yufka fazlalığını içeri katlayın. Artan tereyağını üzerine gezdirin. Fırında pembeleştirin. Şerbet malzemesini kaynatın. Fırından çıkan laz böreğinin üzerine, ılık şerbet dökün. Soğuk servis yapın.
Not: Sakarya’nın meşhur laz böreği yapılışı biraz zahmetli olsada oldukça farklı ve lezzetli bir börektir. Eğer yufka açmayı bilmiyorsanız hazır olarak satılan baklava yufkası da kullanabilirsiniz. Böylelikle zamandanda kazanmış olursunuz. Tabiki elde açılan yufka ile yapılan laz böreği tadı bir başka . Özellikle yaklaşan kurban bayramı içinde alternatif bir ikram. Sizde kurban bayramında misafirlerinize farklı bir börek ikram etmek isterseniz laz böreği ni mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bayram ikramları arasında ilk sıralara yerleşebilir.
Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri