VENEDİK PASTASI TARİFİ

Malzemeler16 yumurta
500 gr. toz seker
400 gr. un
100 gr. çekilmiş badem veya kavrulmus fındık
100 gr. Margarin
Kreması
500 gr. Margarin
400 gr. toz seker
Vanilya tozu veya kakao

VENEDİK PASTASI TARİFİ
Yumurtalarla şekeri yumurta teli ile boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Unla karıştırılmış findık ilave edin. Eritilmiş yağı katın. İçi unlanıp yağlanmış kalıba kabarma payı bırakarak dökün. Orta hararetli fırında pişirin.
Kremanın tarifi
Yağı yumurta teli ile karıştırarak yumuşatın. Şekeri suyla hiç karıştırmadan koyu surup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Soğuduktan sonra yağa katın. Vanilya koyun. Yarısına kakao ilâve edin. Pandispanyayı dörde bölün. Her parçaya biraz likörlü şurup serpin. Siyah ve beyaz krema sürün. Üst üste koyun. Kenarlarına krema sürün. Çikolata parçalarını yapıştırın. Üstünü siyah ve beyaz kremayla süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri