Balıkesir kaymaklısı malzemeleri:
1 kg Un
300 gr Tereyağ
6 yumurta
700 gr kaymak
2 kg. şeker
üstüne gelinceye kadar su.
1 kg Un
300 gr Tereyağ
6 yumurta
700 gr kaymak
2 kg. şeker
üstüne gelinceye kadar su.
Balıkesir kaymaklısı yapılışı:
Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağ ve süt konup karıştırılır. Yoğrulur. Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur. Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlı tepsiye yerleştirilir. Fırında veya mangalda pişirilir. Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten indirilir. Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolca kaymak yayılır. Kümeler halinde de konulabilir. Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsideki kaymakların üzerine kapatılır. Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır. Tereyağ ve süt konup karıştırılır. Yoğrulur. Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur. Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlı tepsiye yerleştirilir. Fırında veya mangalda pişirilir. Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten indirilir. Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolca kaymak yayılır. Kümeler halinde de konulabilir. Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsideki kaymakların üzerine kapatılır. Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Not: Balıkesir kaymaklısı diğer tatlılardan biraz daha farklı bir tatlı. Özellikle Ramazan bayramı veya kurban bayramında misafirlerinize farklı bir tatlı sunmak isterseniz Balıkesir kaymaklısı hem farklı hemde çok lezzetli bir ikram olacaktır. Balıkesir kaymaklısı klasik bayram tatlıları na lezzetli bir alternatif olacaktır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder