Malzemeler250 gr güllaç ( 10 yaprak)
Güllacı ıslatmak için
3 su bardağı ılık su
1 tepeleme su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı gülsuyu
İç malzemeleri 250 gr kavrulmus fındık 3/4 su bardağı tozşeker
Üstü için malzemeler 3 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 küçük kahve fincanı gülsuyu
GÜLLAÇ TARİFİ
Yuvarlak bir tepside şekeri ılık suyla eritin. Güllaçların kenarındaki bulunan sertlikleri kesip çıkartın. Teker teker şekerli suya bastırıp dörde katlayarak küçük bir kaseye yerleştirin. Ortasına dövülmüş ve şeker karıştırılmış fındıktan 1,5-2 yemek kaşığı koyup bohça gibi kapatın. Güllaçların kapatılan yüzünü alta getirerek kenarlı servis tabağına yerleştirin ve kalan şurubu da üzerine dökün. Sütle şekeri kaynatın ve içine gülsuyu katıp soğutun. Sütü güllaçların üzerine gezdirin. Üstü kapalı olarak 1-2 saat bekletin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder