Malzemeler
1 kg süt
Bir buçuk çorba kasığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı tozşeker
250 gram irmik
Yarım kg tuzsuz lor peyniri
150 gram tuzsuz badem
1 çorba kaşığı sıvıyağ
PEYNİR TATLISI TARİFİ
Sütü bir tencereye alın ve sürekli karıstırarak, üzerine unu ekleyin. Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin. Tozseker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın. Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Sıvıyağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini saglayın. Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin. Soguk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder