Malzemeler1 poşet muzlu puding
1 poset kakaolu puding
6 su bardağı süt
1 çay bardağı bal
1 limon kabugunun rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
BALLI KULE TARİFİ
1 poset muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz). 1 poset kakaolu
pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin. 1 çay bardağı balın içine 1 limon kabugu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin. Kaynamaya basladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın. Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder