KOCAELİ İZMİT PİŞMANİYE TARİFİ


Pişmaniye Yapılışı :
Pişmaniye’nin malzemesi az fakat yapımı zordur. Malzeme un, şeker ve tereyağından ibarettir. Kalaylı, büyük bir bakır kazanda önce un yağ ile kavrulur. Ancak bu iş biraz sabır ister. Kavurma işlemi büyük bir ağaç kaşıkla yapılır. 5-6 saat süren bu kavurma işinden sonra un ile yağ iyice birleştirilir. Kavurma işleminden ayrı olarak başka bir kazanda da şeker kaynatılır. Kaynaya kaynaya iyice ağdalaşan şeker kavrulmuş un ile karıştırılarak birbirine yedirilir. Sonra bu karışım büyük tepsilerde saatlerce ovularak çevrilir. Bu işlem ağdalı hamurun tel tel oluncaya kadar sürdürülür. İzmit’e gelen herkesin zevkle yediği pişmaniye bu şekilde hazırlandıktan sonra tartılarak kutulara yerleştirilerek satışa sunulur.
Not: Pişmaniye dediğimiz zaman aklımıza ilk olarak İzmit ilimiz geliyor. İzmit pişmaniyesi sadece Türkiye’de değil dünyacada ünlü yöresel bir tatlımızdır. Evde hazırlamak çok  zahmetli olduğu için genelde hazır olarak alıp tüketmeyi tercih ediyoruz. Genelde garajlarda satılan pişmaniye artık daha yaygın olarak satılıyor. Tanşas, migros, pehlivanoğlu gibi marketlerdede her zaman taze olarak bulmak mümkün. Eğer pişmaniyeyi farklı şekilde ikram etmek isterseniz pişmaniyeli pasta yı tavsiye ederim. Pişmaniyeli pastanında yapım aşamalarını ve fotoğraflarını en kısa zamanda paylaşıcam.
Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri