EKLER TARİFİ

Hamuru için
2 Su bardağı su
Yarım paket margarin
4 Adet yumurta
6 Çorba kaşığı un
Kreması için
2 Adet yumurta
2 Çorba kasığı un
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım kilo süt
Biraz margarin
1 Paket vanilya
Sos için 1 Paket bitter çikolata, 2 Çorba kaşığı su, 40 gr margarin

EKLER TARİFİ
Bir tencerede suyu kaynatın. İçine yağı koyarak eritin. Ateşten alın ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın. Biraz pişirin altını kapatıp, yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Hamuru tepsiye sıkma tobası ile sıkın veya kasıkla tek tek parçalar(bezeler) halinde dökün. 200° kızgın fırına koyun, kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayın. Burası çok önemli : Pisme süresince ve soguyuncaya kadar fırın kapağını açmayın, yoksa ekler hamurunuz çöker. Krema için ; yumurta, un, tozseker ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Margarin ve vanilyayi ekleyerek iyice çırpın. Bu kremayı soğuyan ekleri enlemesine bir kenarından keserek içine sürün. Sos için : Derin bir kaba su koyun. Baska bir kabın içine sos malzemelerini, yani çikolata, su ve margarini koyun. Ocaığın altını yakın. Çikolata kabını içi su dolu kabin içine oturtun. Benmari usulü çikolatayı eritin. Ekler pastaların üzerine çikolatalı sosu dökün.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri